Menu
29
sep

Peergroepen aan de slag bij A&A

29 september 2019

Leraren in opleiding gaan starten met het werken in peergroepen bij A&A (opleidingsschool mbo Arnhem & Achterhoek)! Een spannende en uitdagende nieuwe ontwikkeling om het opleiden op de werkplek bij Rijn IJssel en Graafschap College een volgende impuls te geven. In een overvolle theaterzaal op de Veluwestraat werden leraren in opleiding bij Rijn IJssel, institituutsopleiders van HAN en Aeres, werkplekbegeleiders en de schoolopleiders kort toegesproken.

Ben Geerdink (voorzitter CvB) benadrukte hoe belangrijk de input is van de leraren in opleiding voor de ontwikkeling van ons mbo onderwijs.

Nanda den Hertog (schoolopleider ECUV) nam de toehoorders mee in de ontwikkeling van RIJk onderwijs en wat ga je daarvan merken bij het werkplekleren.

Chris Kroeze (instituutsopleider ILS HAN bij RIJ) vertelde over: Samen Leren, waarom doen we dat eigenlijk? Daarna werd er met elkaar gewerkt aan criteria om te bepalen wanneer vinden we dat samen leren goed. Voorlopig komen de peergroepen éénmaal per maand bij elkaar en alle leraren in opleiding leren samen in een peergroep!