Menu

Over A&A

Unieke samenwerking

Opleidingsschool MBO Arnhem & Achterhoek (A&A) is dé regionale opleider van docenten in het mbo. Het is een unieke regionale samenwerking tussen de roc’s Rijn IJssel en het Graafschap College, en de lerarenopleidingen van HAN Academie Educatie, HAN ALO en HAN LGW*. 

Wil jij docent worden in het mbo? Dan ben je bij A&A aan het juiste adres. Via interessante en diverse stages koppel je de theorie aan de praktijk. Met een aangepast curriculum, leerprogramma op maat en de juiste begeleiding, word jij als docent-in-opleiding (dio) klaargestoomd voor deze dynamische beroepspraktijk. 

A&A werkt volgens de landelijke uitgangspunten van ‘Samen Opleiden’. Samen met alle andere opleidingsscholen investeren we in de toekomst van het mbo-onderwijs in Nederland. 

Lees meer over onze visie en hoe we ons onderwijs vormgeven. 

 

 

*HAN is de afkorting van HAN University of Applied Sciences, ofwel de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De HAN Academie Educatie verzorgt algemene lerarenopleidingen in allerlei vakgebieden, zoals Nederlands, Duits en Economie. Na een opleiding aan deze academie ben je bevoegd om les te geven in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en/of mbo. De ALO en LGW zijn speciale lerarenopleidingen. Je wordt dan opgeleid tot Leraar Lichamelijk Opvoeding (ALO) of Leraar Gezondheidszorg en Welzijn (LGW).