Menu
20
mrt

Doe inspiratie op tijdens het Kennisdelingsevent A&A 2023!

20 maart 2023

Op donderdagmiddag 20 april vindt het Kennisdelingsevent A&A plaats. Heb jij je al aangemeld? Het belooft een inspirerende middag te worden. Docenten-in-opleiding (dio’s), mbo-studenten én medewerkers die onderzoek uitvoeren, nemen plaats op het podium om daar hun praktijkgericht onderzoek te presenteren. Eén van hen is Loes Lagé, student van de lerarenopleiding tot Docent Geschiedenis aan de HAN. 

Loes zit in haar vierde jaar en loopt stage bij Uiterlijke Verzorging op Rijn IJssel. Ze geeft les in het vak Burgerschap, dat bestaat uit vier dimensies. Een van die dimensies is politiek. Voor de studenten in haar klassen, is dit een ver-van-hun-bed-show. “Hen laten begrijpen wat het betekent als je links of rechts stemt. Wat er gebeurt als je in de WW komt. En hoe de politiek invloed heeft op jouw leven en welke rol politieke partijen daarin spelen. Dat is mijn doel”, vertelt Loes. 

Lesmethode ontwikkelen

Maar zo simpel is dat nog niet. Voor Burgerschap is er op Rijn IJssel geen lesmethode. Loes: “Dat geeft je aan de ene kant als docent veel vrijheid, maar aan de andere kant kan het lesgeven juist ook ingewikkeld zijn.” Daarom wil Loes met haar onderzoek een lessenserie ontwikkelen. “Zodat de lesstof behapbaarder wordt voor mijn studenten. En ik zo bijdraag aan hun politiek bewustzijn.” 

Hoofdvraag

In welke mate kan een lessenserie burgerschap over de politieke dimensie waarin de koppeling gemaakt wordt naar de beroepspraktijk van de opleiding, bijdragen aan meer politiek bewustzijn bij eerstejaars studenten WSP?

Kom luisteren naar Loes

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar het onderzoek van Loes? Kom dan naar het Kennisdelingsevent en ontdek hoe het onderzoek verloopt. Welke inzichten heeft ze al opgedaan? Heeft ze al lessen ontwikkeld? En misschien zelfs al lessen gegeven en geëvalueerd? Je hoort het allemaal op 20 april! 

Aanmelden

Vul even dit formulier in als je ook komt luisteren naar Loes en de andere onderzoekers! 

Ben jij ook onderzoeker en wil je jouw onderzoek presenteren? Stuur dan een mailtje naar Peter Marchal of Mirjam van Duijnen