Menu

Nieuws & Blogs

Op deze pagina lees je alle nieuwtjes en leuke updates over onze opleidingsschool. Klik eventueel in het linker menu op de filter die op jou van toepassing is. Altijd direct op de hoogte zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief* en mis niks!

Houd mij up-to-date

*Stuur ons een mailtje via de button en we zetten je op de ontvangerslijst.


20
feb
A&A bezoekt NOA in Amsterdam in het kader van peerreview

Op 6 maart neemt Opleidingsschool A&A deel aan het bezoekende panel bij de Nieuwe Opleidingsschool Amsterdam (NOA) in het kader van de peerreview. Samen met Opleidingsschool Qoers gaan we in gesprek met NOA over hun kritische reflectie en de dilemma's die ze willen bespreken.

lees verder >
9
feb
Schoolopleiders over passie voor onderwijsontwikkeling en vakoverstijgende inspiratie

Leuk nieuws: we hebben er een nieuwe schoolopleider bij! Kim Otten versterkt het team van schoolopleiders sinds het begin van dit schooljaar. Ze stelt zich aan je voor. En samen met schoolopleider Albert-Jan Aartsen bespreken ze wat deze rol inhoudt. En ze delen hun visie op het onderwijs.

lees verder >
5
feb
Dio Romaissa Azahaf: 'Mijn wiskundedocent heeft mijn passie voor onderwijs aangewakkerd'

Tijdens haar middelbare schoolperiode ontstaat bij de 20-jarige Romaissa Azahaf de passie voor onderwijs. Toch volgde ze eerst nog de mbo-opleiding Management Assistant. Inmiddels is ze begonnen met de lerarenopleiding Engels aan de HAN. Ze vertelt over haar ervaringen bij A&A en haar bevindingen als eerstejaars docent in opleiding (dio).

lees verder >
5
feb
Terugblik op peergroepen: de ervaringen van dio Niek en procesbegeleider Patrick

Peergroepen nemen een belangrijke plaats in binnen het curriculum van Opleidingsschool A&A. De focus ligt hierbij vooral op zelfregulatie. Hoe zien de peergroepen er in de praktijk uit? En wat levert het op? In dit artikel lees je over de ervaringen van vierdejaars docent in opleiding (dio) Niek Dijkman en procesbegeleider Patrick Heins.

lees verder >
5
feb
Van zorg naar onderwijs: dio Duane vertelt over zijn weg naar het docentschap

In eerste instantie kiest Duane Hazelhoff voor een carrière in de (jeugd)zorg. Hij merkt dat hij hier toch niet helemaal op zijn plek is en volgt zijn passie voor het onderwijs. Inmiddels volgt hij de lerarenopleiding Engels aan de HAN en loopt hij stage bij het Graafschap College. Hij vertelt hoe hij zijn eerste jaar als docent in opleiding (dio) ervaart.

lees verder >
2
nov
Brede bijeenkomst A&A in het teken van het herijken van onze visie

Waar staan we met de Opleidingsschool A&A, en waar willen we naartoe? Voor antwoorden op deze en meer vragen vond op 5 oktober weer een A&A brede bijeenkomst plaats. Deze stond in het teken van het herijken van onze visie.

lees verder >
2
nov
Schoolopleiders en werkplekbegeleiders aan de slag met ‘het begeleiden naar zelfsturing met behulp van beeldmateriaal’

Schoolopleider Joey Dijkland is samen met elf andere schoolopleiders en werkplekbegeleiders van A&A begonnen met de training ‘Het begeleiden naar zelfsturing met behulp van beeldmateriaal’. Trainster Marianne Bouwhuis leert hun hoe ze deze manier van begeleiden kunnen leren aan werkplekbegeleiders.

lees verder >
2
nov
Kerngroep van start: samen verbeteren we de A&A-kwaliteit

Binnen A&A werken drie scholen samen: Rijn IJssel, het Graafschap College en de HAN. Om de kwaliteit van ons onderwijs te borgen, is het belangrijk dat alle betrokken zich verantwoordelijk voelen. Daarom is sinds dit schooljaar een kerngroep gestart. Hierin werken betrokkenen van iedere school samen. Het doel: de verbinding tussen de scholen versterken.

lees verder >
2
nov
Opfriscursus: Wat de *** is A&A?

Een nieuw schooljaar, nieuwe studenten en medewerkers én nieuwe nieuwsbriefabonnees! Hoog tijd voor een opfriscursus. Want wat ís A&A nu eigenlijk? In dit artikel stellen we je een aantal vragen (en geven we ook direct de antwoorden). Hoeveel heb jij er goed?

lees verder >
6
jul
Fijne zomervakantie!

We wensen iedereen een fijne zomervakantie!

lees verder >
5
jul
Door de ogen van een procesbegeleider: onderzoek naar peergroepen

Het afgelopen schooljaar is er binnen A&A veel aandacht geweest voor het onderzoek naar peergroepen. In de laatste twee nieuwsbrieven spraken we al met de onderzoekers Chris Kroeze en Jeltje Kok. Dit keer belichten we het onderzoek vanuit de rol van procesbegeleider. We spreken met Ruud Boertjes, docent Laboratoriumtechniek bij Rijn IJssel.

lees verder >
4
jul
Professionalisering belangrijk thema tijdens A&A-breed overleg

In het kalenderjaar 2023 staat de Opleidingsschool A&A voor een aantal belangrijke doelen. Op donderdag 22 juni vond een brede bijeenkomst plaats waar deze doelen uitvoerig zijn besproken. Een mooi moment om te reflecteren op hoe we ervoor staan wat betreft de doorontwikkeling van onze opleidingsschool.

lees verder >
3
jul
Nieuw binnen A&A: beeldbegeleiding voor lerende collega’s

Heb jij al gehoord van beeldbegeleiding? Dit is een vorm van begeleiding voor (lerende) collega’s waarbij videobeelden uit de lessen dienen om te reflecteren op je handelen als docent. Olga Goöle (schoolopleider bij de sector Zorg, Welzijn & Sport bij het Graafschap College) is de eerste die beeldbegeleiding inzet binnen A&A. Maar het plan is om hier vanaf volgend schooljaar meer mee te gaan doen.

lees verder >
30
jun
Nieuwe instituutsopleider Graafschap College: 9 vragen aan Astrid Snel

Vanaf het nieuwe schooljaar heeft het Graafschap College een nieuwe Instituutsopleider, namelijk Astrid Snel. Ze vervangt Chris Kroeze. Wie is Astrid? Wat is haar achtergrond? En waar gaat zij zich op focussen in haar nieuwe rol? Hoogste tijd om kennis met haar te maken! We stellen haar 9 vragen.

lees verder >
25
apr
Inspiratievolle middag tijdens het Kennisdelingsevent A&A

Afgelopen donderdag 20 april vond het Kennisdelingsevent A&A plaats. In Tech Plaza op de ENKA-Campus van Rijn IJssel presenteerden tien dio’s en medewerkers hun praktijkgerichte onderzoeken. In een pitch van een minuut kregen zij de kans om hun onderzoek te presenteren aan het publiek en de vakjury. Zij kozen uiteindelijk beide een winnaar: voor de publieksprijs én de Gouden Loep.

lees verder >
21
apr
Studiedag NOA en A&A: een verbeterd curriculum

Op 9 maart kregen we bij A&A bezoek van de coördinatoren van de Nieuwe Opleidingsschool Amsterdam (NOA) voor onze light peerreview. Deze peerreview hebben we in de vorm van een studiedag uitgevoerd. De nadruk van de studiedag lag op curriculumontwikkeling voor tweede- en derdejaarsstudenten. Daarnaast introduceerde NOA een eigen reflectie-instrument: Mindfolio. A&A gaat nadenken of Mindfolio ook inzetbaar is bij de lerarenopleidingen van de HAN. Gedurende de dag verzorgden mbo-studenten van de horecaopleiding de lunch, koffie en thee.

lees verder >
21
apr
Even voorstellen: nieuwe schoolopleiders Marieke Jetten en Patrick Heins

Sinds half april heeft A&A er twee nieuwe schoolopleiders bij. Marieke Jetten – die de taken van Peter Marchal gaat overnemen – en Patrick Heins breiden samen het team binnen het Graafschap College uit. Wie zijn ze? En welke bijdrage willen zij leveren in hun nieuwe rol? We leren ze kennen in dit artikel!

lees verder >
21
apr
Onderzoek naar peergroepen blijft ingewikkeld, maar gaat door

Sinds dit schooljaar is er een vaste groep procesbegeleiders die zich inzet om het onderste uit de kan te halen als het gaat om onderzoek naar peergroepen. Chris Kroeze, Instituutsopleider bij het Graafschap College en A&A-betrokkene van het eerste uur, vertelt meer over de huidige stand van zake.

lees verder >
21
apr
Van dio naar docent: Bedihan zit 100% op haar plek bij het Graafschap College

In deze blogreeks ‘van dio naar docent’ praten we met oud-stagiairs van A&A die nu een baan hebben bij Rijn IJssel of het Graafschap College. In deze editie: Bedihan Kazanc. Ze volgde vorig jaar de kopopleiding voor Docent Pedagogiek aan de HAN en werkt nu als docent en SLB’er bij de opleiding Dienstverlening op het Graafschap College. Lees snel verder over haar ervaring.

lees verder >
21
apr
Van dio naar docent: Malissa is trots op hoe ver ze het heeft weten te schoppen

In deze blogreeks ‘van dio naar docent’ praten we met oud-stagiairs van A&A die nu een baan hebben bij Rijn IJssel of het Graafschap College. In deze editie: Malissa Winkelman. Een sportieve tante die na haar studie Pedagogiek de kopopleiding is gaan doen aan de HAN. Ze vertelt enthousiast over haar ervaring bij A&A en haar huidige werk. Lees je mee?

lees verder >
17
apr
5 redenen om je nú aan te melden voor het Kennisdelingsevent A&A (laatste kans!)

Aanstaande donderdag 20 april is het alweer zover: het Kennisdelingsevent A&A 2023. Dit keer staan wel 10 onderzoekers te popelen om je alles over hun onderzoek te vertellen. Wie gaat er met de Gouden Loep naar huis? Je maakt het allemaal mee aanstaande donderdagmiddag. Of je nu docent, onderzoeker, student of op een andere manier betrokken bent bij ons onderwijs… dit wil je niet missen!

lees verder >
3
apr
Kom luisteren naar Niels over zijn onderzoek naar politieke participatie onder jongeren

Voor veel jongeren is de politiek een ver-van-hun-bedshow. Dat moet anders, vindt Niels Fennema. Niels is student aan de HAN, lerarenopleiding Docent Geschiedenis. Hij richt daarom zijn praktijkgericht onderzoek hierop.” Tijdens het Kennisdelingsevent A&A 2023 vertelt hij er alles over.

lees verder >
20
mrt
Doe inspiratie op tijdens het Kennisdelingsevent A&A 2023!

Op donderdagmiddag 20 april vindt het Kennisdelingsevent A&A plaats. Heb jij je al aangemeld? Het belooft een inspirerende middag te worden. Dio’s, mbo-studenten én medewerkers nemen plaats op het podium om daar hun praktijkgericht onderzoek te presenteren. Eén van hen is Loes Lagé, student van de lerarenopleiding tot Docent Geschiedenis aan de HAN.

lees verder >
9
mrt
Save the date: Kennisdelingsevent A&A 2023

Binnenkort is het weer zo ver. Op 20 april wagen onderzoekers hun stap in de spotlight op het Kennisdelingsevent A&A om hun onderzoek te presenteren. Ben jij benieuwd naar de resultaten? Kom dan langs! Het belooft een inspirerende middag te worden. Zelf jouw onderzoek presenteren? Ook dat kan!

lees verder >
13
feb
Bezoek aan mbo verandert beeld HAN-studenten in positieve zin

Afgelopen donderdag 9 februari bracht een groep eerstejaars docenten-in-opleiding (dio’s) van de Academy Educatie HAN een bezoek aan A&A, locatie Rijn IJssel. Het doel: kennismaken met het mbo. Mirjam van Duijnen, schoolopleider Techniek en ICT, vertelt hoe de dag verliep.

lees verder >
30
jan
Onderzoek naar peergroepen levert eerste interessante inzichten op

Op 20 oktober is A&A gestart met een professionaliseringstraject voor procesbegeleiders van peergroepen. De focus in het onderzoek ligt op ‘sturen op zelfsturing’: hoe zorg je er als procesbegeleider voor dat de dio’s in een peergroep in steeds grotere mate zichzelf sturen? Jeltje Kok (onderzoeker bij Rijn IJssel) vertelt er meer over.

lees verder >
27
jan
Van dio naar docent: Jelle was positief verrast door het mbo

In deze blogreeks ‘van dio naar docent’ praten we met oud-stagiairs van A&A die nu een baan hebben bij Rijn IJssel of het Graafschap College. In deze editie: Jelle Wilgenhof. Hij volgde vorig jaar de kopopleiding voor Docent Economie. Nu geeft hij diverse klassen op het Graafschap College les in rekenen en digitale vaardigheden. Dit is zijn verhaal.

lees verder >
27
jan
Van dio naar docent: met passie voor Duits en jongeren koos Alette voor zij-instroom

In deze nieuwe blogreeks ‘van dio naar docent’ praten we met oud-stagiairs van A&A die nu een baan hebben bij Rijn IJssel of Graafschap College. In deze editie: Alette Doreleijers die er pas op latere leeftijd voor koos om het onderwijs in te gaan. Na een zij-instroomtraject is ze nu Docent Duits bij Facilitair op de Vakschool Wageningen.

lees verder >
27
jan
Al na 5 jaar in Nederland voor de klas: Tugba doet het

5 jaar geleden vluchtte Tugba Kayaci (32) om politieke redenen vanuit Turkije naar Nederland. Vastberaden om iets van haar nieuwe leven te maken, begon ze 1,5 jaar geleden met de lerarenopleiding voor Docent Wiskunde.

lees verder >
27
jan
Goede voornemens voor 2023: A&A gaat voor doorontwikkeling

Nu het nieuwe jaar weer van start is gegaan, blikken we vooruit op de 'goede voornemens' van A&A.

lees verder >
22
dec
Fijne feestdagen!

A&A wenst iedereen fijne feestdagen!

lees verder >
18
okt
Van dio naar docent: Tess voelt verbinding met leeftijdsgenoten op mbo

In deze blogreeks ‘van dio naar docent’ praten we met oud-stagiairs van A&A die nu een baan hebben bij Rijn IJssel of het Graafschap College. In deze editie: Tess Jansen. Sinds dit schooljaar is ze Docent Nederlands bij Horeca en Toerisme op Graafschap College. Ze vertelt enthousiast over haar ervaring.

lees verder >
18
okt
Samen Opleiden-netwerkbijeenkomst biedt inzichten over basiskwaliteit en groei

Op 29 september vond de netwerkbijeenkomst voor het mbo plaats. De thema’s ‘Groei van Samen Opleiden & Professionaliseren’ en ‘Impuls Netwerk’ stonden centraal. Het was een inspirerende middag in het prachtige Kohnstammhuis van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Ellen Leenaarts-Gunnewijk, lid van de Regiegroep A&A was aanwezig. “Ik neem waardevolle inzichten mee terug naar A&A. Samen verbeteren we ons onderwijs.”

lees verder >
18
okt
Van dio naar docent: Sophie vond haar droombaan bij Rijn IJssel

In deze nieuwe blogreeks ‘van dio naar docent’ praten we met oud-stagiairs van A&A die nu een baan hebben bij Rijn IJssel of het Graafschap College. We trappen af met het verhaal van Sophie te Wieske. Na één jaar kopopleiding is ze nu Docent Sociaal Werk bij Rijn IJssel. Lees je mee?

lees verder >
18
okt
Groep werkplekbegeleiders enthousiast over basiscursus

Op 5 oktober was de eerste ‘lesdag’ van de basiscursus voor werkplekbegeleiders. Een gemixte groep van 15 docenten van Rijn IJssel en het Graafschap College kwam samen in Doetinchem. Onder toeziend oog van trainer Gerald Steverink oefenden ze de hele dag op ‘professioneel observeren’ en met gespreksvaardigheden en gingen ze de discussie met elkaar aan. Het was een zeer leerzame en bovendien gezellige dag.

lees verder >
18
okt
Afstuderende dio’s klaar voor de start van hun praktijkgericht onderzoek

Op 6 oktober vond de Startbijeenkomst Onderzoek plaats. Dit onderdeel van de inspiratiebijeenkomsten onderzoek is een leerzame bijeenkomst voor alle dio’s van A&A die aan de start staan van hun praktijkgericht onderzoek. De studenten kregen veel informatie voorgeschoteld en konden al hun vragen stellen. Ook leerden ze elkaar kennen en ontdekten ze meer over de mbo-praktijk van hun vakgebied. Met een hoop bagage kunnen ze nu aan de slag met hun onderzoek.

lees verder >
5
jul
Laatste A&A-breed overleg van het schooljaar succesvol

Op donderdag 23 juni kwamen de coördinatoren, alle schoolopleiders van het Graafschap College en Rijn IJssel én de instituutsopleiders van de HAN samen.

lees verder >
5
jul
Volgend jaar verder met onderzoek naar leren in peergroepen

Op 23 juni vond de eerste bijeenkomst voor procesbegeleiders plaats. Tijdens de online bijeenkomst werden deze begeleiders van de peergroepen ingelicht over het onderzoek van volgend schooljaar. Karin...

lees verder >
4
jul
Ruth Mijnen neemt het stokje over van Sandy Ditters

Na drie jaar is het zo ver: per 1 juli neemt Sandy Ditters afscheid van onze opleidingsschool. Maar niemand minder dan Ruth Mijnen neemt het stokje van haar over als coördinator. We spreken met b...

lees verder >
4
jul
Neuzen werkplekbegeleiders weer dezelfde kant op

Op 9 juni kwamen 40 werkplekbegeleiders samen. Het doel: even stilstaan, evalueren, elkaar inspireren en de neuzen weer dezelfde kant op krijgen. Dat is goed gelukt, volgens de organisatoren van de bi...

lees verder >
1
jul
Fijne vakantie!

Opleidingsteam A&A wenst jullie een welverdiende en heerlijke vakantie toe.  Rust uit en geniet!   ...

lees verder >
16
mei
Winnaar Gouden Loep

Op donderdag 21 april vond een geslaagde studiedag plaats bij de DRU in Ulft. Naast inspirerende workshops en presentaties van nieuwe onderzoeken, vond ook de uitreiking van de Gouden Loep plaats. De ...

lees verder >
16
mei
Studiedag 21 april geslaagd

Op donderdag 21 april kwamen 80 begeleiders en opleiders van A&A bijeen bij de DRU in Ulft. Helma Oolbekking, professor bij de HAN, opende de studiedag met een keynote over het stimuleren van zelf...

lees verder >
16
mei
OOB-klassen succesvol afgesloten

Een kleine 30 docenten in opleiding startten in oktober met hun Oriëntatie op het Beroep. De vraag ‘wil en kan ik leraar worden?’ stond centraal tijdens deze eerste stage. In het begi...

lees verder >
25
mrt
Terugblik op de peer review light A&A en NOA

Interview met Pettra van Beveren (programmaleider NOA) & Dirkje Zwama (coördinator A&A) Twee partnerschappen uit twee provincies en vanuit verschillende sectoren. Wat bindt hen? ...

lees verder >
7
feb
Nieuwe inzichten tijdens Inspiratiedag Onderzoek

Tijdens een inspiratiedag onderzoek komen begeleiders en dio’s die bezig zijn met hun eindstage samen. De dag is bedoeld om de studenten vooruit te helpen met hun onderzoek. Zodat ze weer enthousiast worden over hun onderzoek en met nieuwe inspiratie verder kunnen gaan.

lees verder >
7
feb
Nieuw kwaliteitskader en werkwijze peer review

Het akkoord is daar! Het bijgestelde kwaliteitskader en de werkwijze peer review zijn goedgekeurd. Dat deden de bestuurders van de vijf sectorraden en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetensch...

lees verder >
7
feb
A&A op LinkedIn

Meer lezen over A&A? Volg ons op LinkedIn! Sinds kort zijn we ook te vinden op LinkedIn. Heb jij ons al gevonden? https://www.linkedin.com/company/opleidingsschool-mbo-arnhem-achterhoek/ ...

lees verder >
7
feb
Aankondiging studiedag 2022

Studiedag 2022: netwerken met A&A De studiedag voor begeleiders en opleiders van de Opleidingsschool A&A is hét moment om met elkaar te netwerken en je kennis uit te breiden. We kome...

lees verder >
7
feb
In gesprek met een wpb’er: dio’s begeleiden in coronatijd

“Het begeleiden van een dio is echt een win-winsituatie: zij leren van mij en ik van hen” Een werkplekbegeleider (wpb’er) van de A&A is een docent op het Graafschap College of...

lees verder >
15
nov
Ik wist niet dat het mbo zo leuk was!

Werkplekleren in het mbo: “Ik wist niet dat het mbo zo leuk was!” Ieder jaar starten kersverse studenten met een lerarenopleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Maar pa...

lees verder >
15
nov
Startbijeenkomst voor dio’s een succes!

Startbijeenkomst voor dio’s een succes Het schooljaar is weer begonnen! Om de nieuwe lichting docenten-in-opleiding (dio) te verwelkomen, organiseerden we begin september startbijeenkomsten. ...

lees verder >
15
nov
Grote tevredenheid over Samen Opleiden & Professionaliseren

Grote tevredenheid onder partnerschappen over Samen Opleiden & Professionaliseren In het po, vo en mbo is veel tevredenheid over Samen Opleiden & Professionaliseren. Dat blijkt uit onderzoe...

lees verder >
15
nov
Lerarenopleiders zijn goud waard!

5 november, dag van de lerarenopleider! Voor goed onderwijs heb je goede leraren nodig. En goede leraren krijg je door goede lerarenopleiders. Vrijdag 5 november hebben we op diverse manieren st...

lees verder >
5
nov
5 november, de dag van de lerarenopleider!

Jullie zijn goud waard! Een mooi moment om de school- en instituutsopleiders van A&A in het zonnetje te zetten. Zij werken vol enthousiasme samen met werkplek-, onderzoeks- en procesbegeleiders...

lees verder >
5
jul
Online kennisdelingsevent: onderzoek staat centraal

Onderzoek en kennisdeling zijn voor elke student belangrijke begrippen. Daarom kwamen recent 12 studenten/onderzoekers van A&A via Teams samen om hun onderzoek te presenteren en elkaar waardevoll...

lees verder >
5
jul
VLOG: Rosa Derksen over haar eindstage in het mbo

A&A geeft dio’s de kans om door middel van een stage kennis te maken met het mbo-onderwijs en met de diversiteit aan rollen van een docent inhet mbo. Rosa Derksen is student Nederlands ...

lees verder >
5
jul
De doorontwikkeling van de PDG-opleiding

Sinds 2018 leidt de HAN Academie Educatie samen met de Gelderse ROC’s zijinstromers, die nog niet bevoegd docent zijn, op tot mbo docenten. Het begon met het bouwen van een curriculum waarbij de...

lees verder >
5
jul
VLOG - Hoe werkt de werving & plaatsing van dio’s?

Werving en plaatsing van alle docenten in opleiding (dio) binnen A&A is een intensief proces waarbij alle partners binnen de opleidingsschool nauw samenwerken. In dit proces is een goede comm...

lees verder >
5
jul
Bob Meijer (dio) over zijn leerzame oriëntatiejaar

Bob Meijer (dio) over zijn leerzame orientatiejaar Bob (25) uit Arnhem volgt aan de HAN de opleiding 2e graads Leraar Geschiedenis. In zijn oriëntatiejaar stond de vraag ‘wil en kan ik l...

lees verder >
5
jul
Themabijeenkomst 'begeleiding 21-22' voor werkplekbegeleiders

Op 10 juni jl. organiseerde A&A, op initiatief van schoolopleider Nanda den Hertog (Rijn IJssel) en werkplekbegeleider Arno Ratelband (Rijn IJssel), een bijeenkomst voor alle werkplekbegeleiders. ...

lees verder >
7
jun
In de etalage bij de HAN: Leren in peergroups bij A&A

Leren in peergroups  In de landelijke Week van het Samen opleiden publiceert HAN Academie Educatie dagelijks een mooi voorbeeld van Samen Opleiden. Opleidingsschool MBO Arnhem & Ac...

lees verder >
31
mei
Online lunch met CvB levert stagiairs mooie inzichten op

Een diverse groep stagiairs (incl. studenten van de opleidingsschool mbo A&A) heeft onder het genot van een toegestuurde lunch met het CvB gesproken over hun stage ervaring bij Rijn IJssel. De sta...

lees verder >
31
mei
Mijlpaalbijeenkomst A&A: blik op de toekomst

Het opleidingsteam van opleidingsschool mbo A&A heeft recent in een professioneel georganiseerde digitale bijeenkomst een flinke boost gegeven aan het denken over de doorontwikkeling van het curri...

lees verder >
31
mei
DIO Michael Gasseling over zijn oriëntatiejaar (hele interview)

Mijn naam is Michael Gasseling en ik ben twintig (20) jaar oud. Ik woon op dit moment in Wehl en studeer aan de HAN te Nijmegen, waar ik de opleiding tot 2e graads docent Geschiedenis volg. 2e&nb...

lees verder >
31
mei
Peergroepen van A&A in landelijke etalage

Peergroepen van A&A in landelijke etalage Over de begeleiding van aanstaande leraren kan niet genoeg kennis uitgewisseld worden. Vooral de vraag ‘Hoe richt je leerwerkplekbegeleiding in d...

lees verder >
29
aug
A&A officieel Opleidingsschool

Na een traject van twee jaar is het eindelijk zover! Het samenwerkingsverband tussen Rijn IJssel, Graafschap College, HAN-ILS en HAN-ALO mag zich nu officieel Opleidingsschool noemen.  Om het b...

lees verder >