Menu
15
nov

Grote tevredenheid over Samen Opleiden & Professionaliseren

15 november 2021

Grote tevredenheid onder partnerschappen over Samen Opleiden & Professionaliseren

In het po, vo en mbo is veel tevredenheid over Samen Opleiden & Professionaliseren. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door expertisecentrum ECBO. De mate van tevredenheid is het hoogst in de partnerschappen in het po (97%) en het laagst in het vo (89%); het mbo neemt met 94% een tussenpositie in. De belangrijkste voordelen van Samen Opleiden & Professionaliseren zijn volgens de respondenten een betere samenwerking tussen de scholen en de lerarenopleiding(en), een betere afstemming tussen theorie en praktijk en versterking van de begeleidingskwaliteit.

Onze eigen dio’s zijn het meest tevreden over het niveau van de lerarenopleiding en de diversiteit van de mbo-praktijk. Ook waarderen ze de ruimte die de ze krijgen om hun eigen stijl te ontwikkelen en te onderzoeken wat werkt bij de mbo-student.

We zijn hier heel blij mee, het stimuleert ons om als opleidingsschool door te blijven ontwikkelen en vooruit te kijken. We voeren dan ook dit jaar weer een kritische reflectie uit om de huidige stand van zaken te waarderen en vast te stellen waar verbeterpunten zitten.