Menu
21
apr

Even voorstellen: nieuwe schoolopleiders Marieke Jetten en Patrick Heins

21 april 2023

Sinds half april heeft A&A er twee nieuwe schoolopleiders bij. Marieke Jetten – die de taken van Peter Marchal gaat overnemen – en Patrick Heins breiden samen het team binnen het Graafschap College uit. Wie zijn ze? En welke bijdrage willen zij leveren in hun nieuwe rol? We leren ze kennen in dit artikel! 

Beide schoolopleiders zijn geen vreemden binnen het Graafschap College. Ze geven al een aantal jaren les. Marieke bij de opleiding Leidinggeven op basis van vakmanschap en Patrick bij Engineering. De functie van Schoolopleider vonden ze allebei altijd al interessant. Toen die op hun pad kwam, konden ze niet anders dan reageren.  

Marieke: “Ik vind het belangrijk dat wij onze toekomstige collega’s helpen hun eigen draai te vinden in het docentschap”

De student centraal

Zowel Patrick als Marieke vindt dat in het onderwijs de student centraal moet staan. Marieke: “Er is natuurlijk een vast lesprogramma, maar ik vind dat je daar als docent af en toe best wat van af kan wijken, als daar behoefte aan is onder studenten. Uiteindelijk gaat het erom binnen A&A dat dio’s de ruimte krijgen om te leren ontdekken, hun creativiteit in te zetten en om hun eigen draai te geven aan hun docentschap. Daar ga ik me als schoolopleider voor inzetten.”

De school als veilige haven

Patrick voegt toe: “De school moet een plek zijn waar studenten zich prettig en thuis voelen. Het is belangrijk dat ze zich gezien en gehoord voelen. Ik denk dat ik daar als schoolopleider een mooie bijdrage aan kan leveren. Dio’s begeleiden, hen helpen met kleine praktisch punten én meer complexe zaken, uitleggen hoe onze organisatie werkt. Zorgen dat ze zich echt onderdeel voelen van ons onderwijs. Daar ga ik me op richten.”

Waar kom je Marieke en Patrick tegen?

Zoals gezegd neemt Marieke de taken van Peter Marchal over. Je zult haar dus vooral tegenkomen binnen de sector Economie & Dienstverlening. Patrick is niet gekoppeld aan een sector. Toch zal hij zich niet hoeven te vervelen, hij gaat zich namelijk veel richten op de (begeleiding van) peergroepen. 
Patrick: “Met goede begeleiding wil ik dio’s zich thuis laten voelen in het mbo. Ik denk dat de peergroepen hier een mooie bijdrage aan zijn”

Doe mee met pilates

Meer van Marieke zien? In het kader van vitaliteit geeft ze binnenkort een aantal keer pilatesles via de Graafschap Academy. Pilates is een van haar vele hobby’s. Verder zit ze graag op de racefiets, knapt ze oude meubels op, zit ze met haar vingers in het groen en vindt ze het leuk om sieraden te maken. 

Een balletje slaan

Patrick vind je verder op de tennisbaan. Hoewel hij nu zijn meeste vrije tijd besteed aan zijn deeltijdstudie tot docent Nederlands. Patrick: “Ik blijf mezelf graag verder ontwikkelen. Zo maak ik mezelf ook breder inzetbaar. Als ik ben afgestudeerd weet ik zeker dat ik weer een cursus ga volgen. Als docent ben je nooit uitgeleerd!”

Vragen?

Marieke en Patrick staan voor je klaar. Welke vraag je ook hebt. Stuur ze gerust een mailtje.
Marieke: m.jetten@graafschapcollege.nl 
Patrick: p.heins@graafschapcollege.nl