Menu
4
jul

Ruth Mijnen neemt het stokje over van Sandy Ditters

4 juli 2022

Na drie jaar is het zo ver: per 1 juli neemt Sandy Ditters afscheid van onze opleidingsschool. Maar niemand minder dan Ruth Mijnen neemt het stokje van haar over als coördinator. We spreken met beide dames over hun ervaringen en verwachtingen.

Sandy heeft in haar drie jaar als coördinator Opleidingsschool mbo A&A veel betekend voor A&A. Zo heeft ze zich hard ingezet voor de positionering van de school. “A&A bestaat nog niet zo lang. En ondanks dat eigenlijk iedereen op het Graafschap College (GC) er wel (in)direct mee te maken heeft, is niet voor iedereen duidelijk wat A&A inhoudt. Ik heb erg mijn best gedaan om meer voet aan de grond te krijgen binnen de diverse sectoren van het GC. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden. Die eigenschap kwam hierbij goed van pas”, vertelt Sandy.

Een helder plaatje
Sandy vervolgt: “Daarnaast bestaat de opleidingsschool uit heel veel verschillende poppetjes, om het zo maar te zeggen. En voor wie er niet bekend mee is, kan het een ingewikkeld plaatje zijn. Ik heb achter de schermen hard gewerkt om de proceskant in kaart te brengen, de boel te stroomlijnen en te structureren. Tot slot heb ik het Onderzoekend Werken en de Begeleiding Startende Leraren weer binnen het Graafschap College op de kaart gezet. Dit draagt na implementatie echt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs.”

De grote uitdaging
Ruth wil graag verder bouwen op de dingen die Sandy heeft bereikt. Ze vertelt: “Een aantal jaar geleden ben ik betrokken geweest bij de start van de opleidingsschool. Toen ik vier jaar geleden wegging, had A&A nog een aspirantsstatus. Ik vind het leuk om te zien wat Sandy, samen met Dirkje Zwama (Rijn IJssel) en Ellen Leenaarts (HAN), heeft bereikt. Ik zie het als mijn uitdaging om A&A verder te brengen op alle doelstellingen die ooit zijn gesteld. Ik ga ervoor zorgen dat niemand meer om de opleidingsschool heen kan!”

Docent bepaalt kwaliteit
Ruth neemt in haar uitdaging wel 30 jaar onderwijservaring mee. En ze heeft er zin in: “Ik kijk er heel erg naar uit om weer samen te mogen werken met alle fijne collega’s van het Graafschap College. En natuurlijk die van het Rijn IJssel en de HAN. Ik wil A&A echt vooruit helpen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat 67% van de kwaliteit van onderwijs wordt bepaald door de docent. Zeker met het huidige tekort aan goede leraren, is het belangrijk om hierin te investeren. Ik wil van de opleidingsschool ook een inspirerende plek maken voor startende leraren.”

Unieke werkplek
Sandy hoopt van harte dat Ruth de beoogde successen waar mag maken. “Maar daar heb ik alle vertrouwen in!”, vertelt Sandy. “En ik wens haar net zoveel werkplezier als ik heb gehad op deze leuke, dynamische werkplek. Ik vond het geweldig om samen te mogen werken over de grenzen van onze eigen school heen om docenten-in-opleiding en lerende collega’s op te leiden en ze de mogelijkheden en de diversiteit van ons prachtige mbo-onderwijs te laten ontdekken. Dat wens ik Ruth ook toe.”

Nieuwe functie Sandy
Gelukkig hoeven we niet helemaal afscheid te nemen van Sandy. Ze blijft actief binnen het Graafschap College. Ze vertelt: “Ik ben benoemd tot beleidsadviseur Onderwijs & Ontwikkeling en word daarmee sectorcontactpersoon bij de sector Zorg, Welzijn & Sport.  Daarnaast krijg ik de portefeuille LOB. Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe functie!”

En ook Ruth heeft er veel zin in: “Ik vind het leuk om weer terug te komen en kijk ernaar uit om met jullie allemaal samen te werken.”