Menu
15
nov

Startbijeenkomst voor dio’s een succes!

15 november 2021

Startbijeenkomst voor dio’s een succes

Het schooljaar is weer begonnen! Om de nieuwe lichting docenten-in-opleiding (dio) te verwelkomen, organiseerden we begin september startbijeenkomsten. Op het Graafschap College was het hele programma fysiek, op locatie. Fijn dat dat kon. Zo leer je elkaar toch het beste kennen!. Op het Rijn IJssel was er eerst online een brede bijeenkomst waar de bestuurder iedereen welkom heette en een korte introductie gaf over de opleidingsschool. Daarna gingen dio’s in groepjes fysiek naar verschillende locaties van het Rijn IJssel.  

Dio’s maakten kennis met elkaar, de school, het onderwijsteam en de manier van onderwijs geven op de school. Natuurlijk stonden we ook even stil bij de ‘nieuwe manier van leren’. Want welke invloed heeft het digitaal onderwijs eigenlijk op hen als dio? Het is toch anders om les te geven via Teams dan om voor een klas vol studenten te staan.

De dio’s gaan nu in peergroepen (leren) samenwerken. En krijgen de ruimte om hun professionele identiteit te ontwikkelen. De werkplekbegeleiders zullen hen daarin goede adviezen, steun en inspiratie bieden.

Namens alle medewerkers van opleidingsschool A&A wensen wij alle docenten in opleiding veel succes!