Menu
2
nov

Kerngroep van start: samen verbeteren we de A&A-kwaliteit

2 november 2023

Binnen A&A werken drie scholen samen: Rijn IJssel, het Graafschap College en de HAN. Om de kwaliteit van ons onderwijs te borgen, is het belangrijk dat alle betrokken zich verantwoordelijk voelen. Daarom is sinds dit schooljaar een kerngroep gestart. Hierin werken betrokkenen van iedere school samen. Het doel: de verbinding tussen de scholen versterken. 

De kerngroep bestaat uit de regiegroep (Dirkje Zwama (RIJ), Ruth Mijnen (GC) en Ellen Leenaarts-Gunnewijk (HAN), aangevuld met een schoolopleider van Graafschap College, Marieke Jetten, en Rijn IJssel, Mirjam van Duijnen. Ook Sander Berendsen, instituutsopleider vanuit de HAN, maakt onderdeel uit van de kerngroep. 

A&A in de schaduw

“De reden dat we de kerngroep hebben opgericht is dat A&A voor de meeste betrokkenen niet op de eerste plaats staat”, vertelt Ruth Mijnen. “Iedereen is druk met de waan van de dag binnen de eigen school. A&A staat dan soms in de schaduw. Dit moet anders. We moeten zorgen dat naast de regiegroep ook de schoolopleiders en instituutsopleiders zijn aangehaakt.”

Typisch A&A

“Maar hoe doen we dat? Daarover hebben we gepraat tijdens onze eerste bijeenkomst op 7 september. In deze werksessie hebben we gekeken naar de volgende vragen: “Wat is de kerngroep?”, “Welke acties willen we dit jaar uitzetten?”, “Hoe gaan we één familie vormen?” en “Wat maakt ons typisch A&A?”. We hebben samen gekeken naar onze visie. En de planning: hoe nemen we iedereen hierin mee?”

“A&A staat soms in de schaduw vanwege de waan van de dag van de verschillende scholen. Dat moet anders.”

Herijking visie A&A

Ruth gaat verder: “Tijdens deze bespreking hebben we allemaal op onszelf gereflecteerd. Waar zijn we zelf verantwoordelijk voor? Dit vormt al een mooie basis voor de herijking van onze visie en samenwerking binnen de kerngroep. Waar we individueel verantwoordelijk voor zijn, mondt namelijk uit in waar we als team verantwoordelijk voor zijn. En het team heeft weer invloed op waar we als school verantwoordelijk voor zijn. Zo komen we stapje voor stapje tot het eindresultaat.”

Peerreview 

Deze werksessie was een mooie voorbereiding op de peerreview van 3 oktober 2024. Ruth: “Tijdens de peerreview komen mensen van andere opleidingsscholen kijken of wij doen wat we zeggen dat we doen. Hoe bewijzen we dit? En waar liggen verbeterpunten? 

Onze visie

Wil je meer weten over A&A? Bijvoorbeeld over hoe we opleiden of onze eerder opgestelde visie? Kijk dan eens op de website onder het kopje ‘A&A’.