Menu

Nieuws & Blogs

Op deze pagina lees je alle nieuwtjes en leuke updates over onze opleidingsschool. Klik eventueel in het linker menu op de filter die op jou van toepassing is. Altijd direct op de hoogte zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief* en mis niks!

Houd mij up-to-date

*Stuur ons een mailtje via de button en we zetten je op de ontvangerslijst.


5
jul
Door de ogen van een procesbegeleider: onderzoek naar peergroepen

Het afgelopen schooljaar is er binnen A&A veel aandacht geweest voor het onderzoek naar peergroepen. In de laatste twee nieuwsbrieven spraken we al met de onderzoekers Chris Kroeze en Jeltje Kok. Dit keer belichten we het onderzoek vanuit de rol van procesbegeleider. We spreken met Ruud Boertjes, docent Laboratoriumtechniek bij Rijn IJssel.

lees verder >
21
apr
Onderzoek naar peergroepen blijft ingewikkeld, maar gaat door

Sinds dit schooljaar is er een vaste groep procesbegeleiders die zich inzet om het onderste uit de kan te halen als het gaat om onderzoek naar peergroepen. Chris Kroeze, Instituutsopleider bij het Graafschap College en A&A-betrokkene van het eerste uur, vertelt meer over de huidige stand van zake.

lees verder >
30
jan
Onderzoek naar peergroepen levert eerste interessante inzichten op

Op 20 oktober is A&A gestart met een professionaliseringstraject voor procesbegeleiders van peergroepen. De focus in het onderzoek ligt op ‘sturen op zelfsturing’: hoe zorg je er als procesbegeleider voor dat de dio’s in een peergroep in steeds grotere mate zichzelf sturen? Jeltje Kok (onderzoeker bij Rijn IJssel) vertelt er meer over.

lees verder >
5
jul
Volgend jaar verder met onderzoek naar leren in peergroepen

Op 23 juni vond de eerste bijeenkomst voor procesbegeleiders plaats. Tijdens de online bijeenkomst werden deze begeleiders van de peergroepen ingelicht over het onderzoek van volgend schooljaar. Karin...

lees verder >