Menu
5
jul

Online kennisdelingsevent: onderzoek staat centraal

5 juli 2021

Onderzoek en kennisdeling zijn voor elke student belangrijke begrippen. Daarom kwamen
recent 12 studenten/onderzoekers van A&A via Teams samen om hun onderzoek te presenteren en elkaar waardevolle feedback te geven.

Bij deze ‘light versie’ van ons kennisdelingsevent presenteerde elke student in 5 minuten zijn/haar onderzoek om daarna van andere studenten leerzame tips en tops te krijgen. Zo werd een stroom aan boeiende onderwerpen met elkaar gedeeld. Zoals inzet van beeldmateriaal bij ICT-lessen, stimuleren van motivatie bij studenten, een lessenserie over politiek, aanbod rekenen beroepsgericht en competitief, muziek in combinatie met woordenschat, aanbod controversiële onderwerpen in burgerschapslessen en het stimuleren van vrij spreken bij het vak Engels. De studenten waren enthousiast en opbouwend kritisch
over elkaars onderzoeken.

Door de verbinding van en met alle opleidingen, niveaus en diverse studiejaren plus de betrokkenheid van Rijn IJssel en het Graafschap College werd het hoofddoel van kennisdeling bereikt: een podium bieden aan iedereen die bezig is met onderzoek!

Aan het einde van het kennisdelingsevent konden de studenten reageren op de zin “Om 15.00…………over (mijn) onderzoek en nu om 17.00 uur………….”

Dit waren de reacties over onderzoek en kennisdeling:

  • was ik vooral bezig met taal ontwikkelend onderwijs en nu weet ik dat er veel diverse onderzoeken worden uitgevoerd bij Rijn IJssel en het Graafschap College.
  • baalde ik ervan dat ik mijn interventies niet op de studenten heb kunnen toepassen en nu ben ik zekerder van het feit dat mijn back-up manier 'goed' genoeg was;
  • had ik nog stress over mijn onderzoek en nu voel ik me competenter omdat ik het met lol heb gepresenteerd en weer motivatie heb om de laatste aanpassingen te doen.
  • was ik gericht op mijn eigen onderzoek en nu heb ik meer inzicht in waar mijn medestudenten tijdens het werkplekleren mee bezig zijn.
  • was ik bezig met mijn eigen vak Engels en nu snap ik dat er meer speelt buiten mijn vak.
  • dacht ik dat ik mijn onderzoek nog stevig moest aanpassen en nu weet ik dat ik goed bezig ben.